Terugkeer van Ben Maher's Explosion W gepland voor begin 2023!

Terugkeer van Ben Maher's Explosion W gepland voor begin 2023!

De Olympisch kampioen van de Britse Ben Maher, Explosion W (Chacco-Blue), kwam voor het laatst in actie in juli tijdens het prestigieuze 5* concours in Aken. Sindsdien is de 13-jarige "geboren winnaar" van het wedstrijdtoneel verdwenen wegens fitheid problemen. In een interview aan Horse & Hound vertelde Maher dat Explosion nu weer volop aan het werk is en "er goed uitziet" in de aanloop naar een mogelijke datum voor zijn comeback in februari.

In Aken sprong Explosion onder het zadel van de Britse kampioen nog naar een tiende plek tijdens de Rolex Grand Prix, maar Maher vertelde naderhand dat hij het gevoeld had dat de ruin fysiek niet helemaal top voelde naar zijn kunnen. Er werd dan ook kort daarna besloten om Explosion niet te starten tijdens de Wereldkampioenschappen in het Deense Herning. 

Het terugtrekken van Explosion voor Herning was volgens Maher eerder een "horsemanship decision". De ruin was tegen dan al hersteld van de kneuzing die na Aken was gevonden, maar het team wilde hem alle tijd geven om zonder druk terug op zijn oude niveau te komen.

Opbouwend werk in Florida

Ook in London en Genève koos Maher voor een ander paard. "Hij heeft wat extra tijd gehad," aldus de Brit. De ruin zal de komende tijd in Florida terug in wedstrijdvorm worden gebracht. Het is de bedoeling dat Explosion in februari weer in de ring zal verschijnen, al zal het team de komende wedstrijden zeer selectief bepalen.

Bron: Horse & Hound