Blog: Tim Lips "Engeland, Australië en Frankrijk verslaan is gewoon goed"

Blog: Tim Lips "Engeland, Australië en Frankrijk verslaan is gewoon goed"
Op deze laatste crossdag in het Belgische Waregem werden door onze Nederlandse eventingruiters toch nog even de puntjes op i gezet. Zo wist ook Tim Lips zich behoorlijk omhoog te rijden in het klassement en het weekend met een goed gevoel af te sluiten. En die derde plaats in de Nations Cup is natuurlijk helemaal fantastisch!!!

Vandaag schrijft hij over zijn laatste dag in Waregem:

 

Zondag = D Day = crossdag
De dag begon relaxed, hoefde pas om 11.08 te starten met Piet, dus we vertrokken om half 10 naar Anzegem. Half 11 op het paard, Piet was erg fris met de warming up, dus heb ik wat meer rustig gegaloppeerd om hem te kalmeren. We gingen snel van start, ik was nummer 78 en er waren pas 3 binnen de tijd, dus ik moest snel beginnen. Na hindernis 5 werd ik gestopt omdat de cross was stil gelegd wegens een val ( zonder gevolgen). Dit was pas de 1e keer voor me sinds ik cross, maar gelukkig was het maar 5 min, na dat we weer mochten starten gingen we als een speer door het terrein; easy en binnen de tijd! Wat een fijn paard; het was wel een gelegenheids rit, want Piet is van mijn vriendin Emma en zij zal hem verder gaan uitbrengen. Uiteindelijk 13e plaats.
Vrij snel daarna begon de 3*, de Nation Cup. We stonden 6e en laatste, dus we waren gebrand om van die plaats af te komen. Het begon met een domper, een ongelukkige val van Raf begonnen we niet goed. Toch voelde ik geen extra druk, ik had goed vertrouwen in Tommy ( Trademark) en wilde ook zo snel mogelijk rond rijden. Hij ging heel goed en kende, naast het struikelen in de waterbak, geen enkele problemen in deze toch selectieve cross. Na de rit van Alice vond ik het super spannend om toe te kijken hoe Nienke het zou gaan afbrengen; ze ging voor safe, maar was wel foutloos en zijn we gewoon 3e geworden in de Nation Cup waar we echt tevreden mee mogen zijn!! Engeland, Australië en Frankrijk verslaan is gewoon goed. Individueel ook nog 17e. Al met al heeft deze dag mijn wedstrijd toch nog wat goed gemaakt!!

Dutch eventing team Tim Lips Waregem 3

Tim Lips Waregem 4 Tim Lips Waregem 2