Nederlands eventingteam fantastisch derde in Nations Cup

Nederlands eventingteam fantastisch derde in Nations Cup
Na een zeer wisselvallig weekend voor het Nederlandse eventingteam in het Belgische Waregem wisten ze zich vandaag helemaal terug te knokken en pakten ze met het team de derde plaats in de Nations Cup.

Tim Lips wist zich van de 39ste plaats na het springen omhoog te rijden naar de 17e plaats, Lips had onder het zadel zijn paard Trademark, met wie hij een totaalscore behaalde van 72.10 strafpunten. Hiermee was hij tevens de beste Nederlander in deze CICO 3* Nations Cup.
Het wegstreepresultaat kwam van Raf Kooremans, Kooremans kwam ten val in de cross, hetgeen voor hem uitsluiting betekende. Zowel Kooremans als zijn paard MCB Vulcano hebben geen gevolgen aan deze val overgehouden. Alice Naber Loozeman reedt naar de 35ste plaats met haar Coral Estate Harry Belafonte en wist Nienke van Roekel naar de 38ste plaats rijden met haar Coral Estate Sagnol.

De winst in de Nations Cup ging naar het Duitse team. Dit team bestond uit Andreas Ostholt met Pennsylvania 28 die individueel naar de tweede plaats reden, Julia Krajewski met Samourai du Thot die goed waren voor de vijfde plaats, Anna Marie Rieke met haar Petite Dame goed voor een zesde plaats en het wegstreepresultaat kwam in Duitsland van Andreas Dibowski met FRH Butss Avedon.

Ondanks de winst van de Britse amazone Nana Dalton met haar Abbeylara Prince, wist het Britse team zich niet in deze top drie te plaatsen en werden ze uiteindelijk vierde. De derde plaats ging namelijk naar het Belgische team bestaande uit: Julien Despontin, die met zijn Waldano 36 derde werd, Joris Vanspringel met Lully des Aulnes, zei waren goed voor een 11e plaats. Pieter de Cleene wist met Havanna van 't Castaneahof naar de 33ste plaats te rijden en het wegstreepresultaat kwam bij de Belgen van Virginie Caulier met Nepal du Sudre.

Ook Renske Kroeze startte in deze wedstrijd en wist individueel 22ste te worden met haar Jane Z. Kroeze was geen onderdeel van het Nederlandse Nations Cup team.

  1. Duitsland - 179.00 punten.

  2. België - 227.60 punten.

  3. Nederland - 280.50 punten.

  4. Engeland - 1142.80 punten.

  5. Australië - 1147.90 punten

  6. Frankrijk - 1174.50 punten.


In de CIC1 * wist Laura Hoogeveen met haar Arriba nog een mooie derde plaats te behalen met een totaal van 47.00 strafpunten.

 

Klik hier voor alle resultaten

 

Alice-Naber Loozeman Waregem 1 Alice-Naber Loozeman Waregem Belgisch eventing team Duits eventing team Dutch Eventing Team 1 Nienke van Roekel Waregem Tim Lips Waregem 5