[NXTGEN] Hilde Veenstra: "Ik leg de lat ver, zodat ik kan blijven dromen van meer!"

[NXTGEN] Hilde Veenstra: "Ik leg de lat ver, zodat ik kan blijven dromen van meer!"

Volgende week staat in Deurne het NK op de agenda, zonder twijfel wordt Hilde Veenstra de "one to watch" bij de junioren. Eerder dit jaar scoorde de amazone al en ze zet die trend verder. "Ik heb een bewuste planning opgemaakt richting dit kampioenschap," vertelt de amazone.

"Volgende week staat het Nk junioren voor mij op de planning," steekt Veenstra van wal.  "De afgelopen weken heb ik een bewuste planning gemaakt richting deze wedstrijd, ik heb een aantal mooie outdoor concoursen gereden waaronder het Spring Equestrian Festival in Exloo. Daar werd ik met Gideon nog tweede  in de finale rubriek."

"Verder helpt mijn trainer Nathalie van der Mei mij verder met de voorbereidingen voor deze en alle andere concoursen, deze week hebben we op maandag vooral dressuurmatig getraind en doen we op vrijdag samen de laatste voorbereidingen voor het NK dan hoop ik dat mijn paarden volgende week in vorm zullen zijn. Ik heb bewust nog niet heel veel outdoor wedstrijden gereden zodat mijn paarden nog het hele seizoen zo fit mogelijk zijn."

Klaar voor het hogere niveau

"Klopt, ik heb sinds kort een nieuw paard op stal die in een hele korte tijd heel veel progressie heeft gemaakt." vertelt de amazone. "Ze liep in een maand tijd van 1.10m naar 1.40m niveau. Ik neem haar volgende week ook mee naar het NK Deurne en hoop in het outdoor seizoen nog leuke dingen met haar te kunnen bereiken zoals een Ranking of Grote Prijs. Uiteraard hoop ik ook dat ik met Gideon kan blijven bijbenen. We willen als duo nog goede plaatsingen in Ranking rubrieken en Grand Prix's. Hopelijk ooit een landenprijs."

Ik leg de lat ver, zodat ik kan blijven dromen van meer!

"Op korte termijn hoop ik dus die Ranking rubrieken en Grote Prijzen te kunnen rijden. Dit is mijn laatste jaar bij de junioren en ik wil dat het een voltreffer is. Op lange lange termijn leg ik de lat ver en hoog. Dit omdat ik vind als je iets droomt wat misschien nu wel realistischer is en dus misschien wel gaat lukken er niets meer is na die droom daarom droom ik van het hoogst haalbare bijvoorbeeld een Olympische spelen..." gaat Veenstra verder.

Gideon is mijn beste vriend

"Gideon is echt mijn allerbeste vriend, je mag geen favorietjes hebben maar de band die ik heb met dit paard is wel erg bijzonder,"lacht Veenstra.  "Gideon is nu iets langer dan 1,5 jaar geleden bij mij op stal gekomen vanaf het eerste moment wist ik gelijk dat dit paard precies bij mij paste door zijn vurige karakter naar de hindernis en door zijn lieve karakter in de omgang raakte ik helemaal gek op hem, ik kan lezen en schrijven met Gideon."

"Op stal is Gideon rustig en houd hij van heel veel aandacht, hij gaat elke dag naar buiten en is daar helemaal gek op, op concours focust hij goed op mij en probeert hij altijd zijn beste beentje voor te zetten, naar een meerdaags concours vind hij ook helemaal geweldig want hij houd van zoveel mogelijk van aandacht."