Remco Been moet een sterke Jérôme Guery voor zich dulden in Finale 7jarigen Oliva

Remco Been moet een sterke Jérôme Guery voor zich dulden in Finale 7jarigen Oliva

Voor Remco Been en Lotti T (v. Comme Il Faut) leverde de finale voor zevenjarige paarden in Oliva een podiumplaats op! Het duo moest een sterke Belgische combinatie voor zich dulden en werd derde. 

In de finale voor zevenjarige paarden traden negentien combinaties aan, waarvan zeven van hen mochten terugkomen voor de aparte barrage. Met hindernissen op 1.40m hoogte stuurde Jérôme Guery de hengst Quito de Mariposa (v. Comme Il Faut) in 31,80 seconden foutloos rond en nam daarbij de voorlopige eerste plaats in. Maar Guery had nog een tweede ijzer in het vuur voor de barrage met Diamond Touch (v. Diamant de Semilly). Ook de merrie was op geen fout te betrappen onder Guery en stopte de klok op 32,65. Met die tijd wist hij zichzelf niet te verbeteren maar nam dus zowel plaats één als twee voor zijn rekening! 

Ook Remco Been kon rekenen op Lotti T (v. Comme Il Faut) om geen fouten te maken en zette de tijd op 33,71, wat hen een knappe derde plaats opleverde. Hun tijd was ruim drie seconden sneller dan Duarte Seabra met Malito (v. Malito de Reves) die vierde werd. Richard Howley vervolledigde de top vijf met L. Woodstock (v. E-Ginton Z).

Opvallend: drie van de vijf paarden waren hengsten. 

Ook de Nederlands gefokte paarden lieten zich opvallen met Levi Noesar, onder Nina Piasecki, als best genoteerde KWPN'er op zes. Op zeven volgde de hengst Lugano (v. Cape Coral Rbf Z) en op acht stond Loverboy B (v. Elvis ter Putte). 

Bekijk de volledige uitslag hier



Foto©: Fototrailer