McLain Ward: "Op het einde dacht ik, nu geen angsthaas worden en gaan..."

McLain Ward: "Op het einde dacht ik, nu geen angsthaas worden en gaan..."

McLain Ward en HH Azur hebben zich laten opvallen in Genève. "De Rolex Grand Prix van Genève winnen is één van mijn belangrijkste prestaties in mijn carrière. Olympisch goud, de Grand Prix van Calgary en nu Genève, dat zal de top drie zijn," vertelt McLain na afloop.

HH Azur is in gedeelde eigendom van Hunter Harrison en Francois Mathy. "Francois is als een vader voor mij. Ik voelde me dan ook enorm vereerd dat hij hier vandaag aanwezig was. Hunter was een mentor voor mij, helaas is hij niet langer bij ons." gaat McLain verder. "De winst vandaag is echt speciaal. Eind vorig jaar dacht ik dat Azur haar carrière op zijn einde liep. Ze voelde toen niet goed aan. Maar dit jaar is ze echt herboren. Ze voelt gewoon fantastisch aan."

Over de barrage

"Ik heb de concurrentie weinig tot geen ruimte gegeven," geeft de Amerikaan toe. "Overal waar ik tijd kon sparen heb ik dat gedaan. Richting de dubbel combinatie hebben we een enorm groot risico genomen. Maar alles kwam goed uit. Op het einde was het nog even spannend. Ik vertelde nog tegen mezelf, niet opgeven of bang worden en gewoon vooruit. Azur werd even schrikkerig maar alles bleef op zijn plaats."