Marc Houtzager: "Calimero sprong echt heel goed."

Marc Houtzager: "Calimero sprong echt heel goed."

Dankzij een voortreffelijke nulronde met zijn paard Sterrehof’s Calimero is Marc Houtzager op de derde dag van het EK springen in het individuele klassement gestegen naar plaats 15. “Calimero sprong echt heel goed. Super. Het kon niet beter”, lacht de ruiter uit Rouveen. Houtzager deed dat in de finaleronde van de Landenwedstrijd, die door Zwitserland is gewonnen. Het viertal van Duitsland werd tweede, België won na Tokio de tweede bronzen medaille op een rij.

“Toch nog wel een nulrondje”, lacht Marc na zijn werkelijk fantastische foutloze laatste mogelijkheid om zich te plaatsen voor de finale van het FEI Longines Europees Kampioenschap springen. Het was de reactie die kwam na de twee springfouten van donderdag. “Nee hoor. Toch wel twee. Woensdag waren we ook foutloos. Calimero sprong echt heel goed. Super. Het kon niet beter. Gisteren sprong hij ook goed. Ik denk dat ik pech op de muur had. De tweede was een echte fout. Maar ik zou niet weten hoe ik anders had moeten rijden. Je kunt niet altijd zeggen pech, maar gisteren was het wel een beetje pech.

Hoe verklaart Marc het dat het vandaag zoveel makkelijker leek. “Tijdens het parcourslopen vond ik het een serieuze proef, maar het rijdt makkelijker dan het liep. Ik weet niet of het lager is dan gisteren. Soms loopt het anders dan het lijkt. Maar dat kan ook omdat wij met minder druk binnenrijden nu er geen teambelang meer is. De ruiters na mij rijden iets meer met een ander doel binnen.”

bron: KNHS - F. © Tomas Holcbecher for Equnews