Zwitserland grijpt het GOUD op EK Riesenbeck

Zwitserland grijpt het GOUD op EK Riesenbeck

Vandaag kwamen de beste tien landen aan de start tijdens de teamfinale van het Europees kampioenschap. Zwitserland startte op kop van het klassement. Deze tweede omloop zorgde voor een grote shift. (LIVE TERUGBLIK) maar het GOUD bleef in Zwitserse handen.

Eerste Zwitser aan de start, Elian Baumann en de 14-jarige ruin, Campari Z (Contact vd Heffinck) zorgden voor een Zwitserse start in mineur. Het duo tikte meteen drie palen uit de lepels. Bryan Balsiger en AK's Courage (Chepetto C) zetten het recht met een nulronde. Ook Martin Fuchs en de 9-jarige KWPN-ruin, Leone Jei (Baltic VDL) hielden het hout in de lepels. 

De Zwitserse spring équipe hield zich echter enorm sterk. Voorlaatste springruiter aan de start was de Duitse springruiter, David Will met de 13-jarige C Vier. In het zadel van de zoon van Cardento zorgde hij ervoor dat Steve Guerdat maar één opdracht had, een foutloze finish of maximaal één springfout. Guerdat en Albfuehren's Maddox (Cohiba) tikten alsnog één balk uit de lepels. 

Zwitserland wint EK Goud, Duitsland het Zilver en Belgen BRONS.

Marc Houtzager gaat voor individuele medaille!

Voor Nederland kwam enkel Marc Houtzager aan de start met de 14-jarige Sterrehof's Calimero (Quidam de Revel). Samen met de KWPN-ruin noteerde Houtzager een foutloze omloop. Zijn totaal score is zo 9,65 wat meteen een startplaats voor de finale op zondag oplevert.  Individueel blijft regerend Europees kampioen, Martin Fuchs op kop.

Uitslag

F. ©  Tomas Holcbecher