Jos Lansink: "Op het NK hoop je steeds op nieuwe combinaties die komen bovendrijven!"

Jos Lansink: "Op het NK hoop je steeds op nieuwe combinaties die komen bovendrijven!"

Deze week staat het Nederlands kampioenschap springen op de agenda. Vandaag start het programma met het jachtparcours. Ook Jos Lansink is van de partij. "Het NK is zeker een moment waar je kan beoordelen hoe goed de ruiters in flow zitten aan de start van het seizoen..." klinkt het!

"Tijdens het NK willen de ruiters laten zien hoever ze staan aan het begin van het seizoen," vertelt Jos Lansink. "Voor sommige ruiters vraagt dit kampioenschap wel of niet een extra voorbereiding. Het hangt een beetje af van de flow waarin ze zitten. Ook niet alle beste paarden zullen aanwezig zijn. Dat hangt een beetje van de planningen af."

"Het NK heeft acht keer goed uitgepakt voor mij, heb het immers acht maal gewonnen, maar het kan alle kanten uit." blikt Lansink terug. "Uiteraard hou ik de ruiters die op de longlist staan echt in de gaten. Maar verder hoop ik echt dat er enkele nieuwe combinaties komen bovendrijven. Want naast Parijs hebben we nog een druk Nations Cup seizoen. Ook daar willen we goed presteren. Enkel de besten sturen we naar Parijs, en die beslissing zullen we pas een maand op voorhand maken!"

"Ook de landenprijzen van Sankt-Gallen en Rotterdam beslissen mee wie ik zal kiezen."

Uniek dat senioren en jeugd samen NK's verrijden!

"Vandaag start alles met het jachtparcours. Terwijl ik de verschillende combinaties goed in de gaten ga houden kijk ik ook spieken naar het kampioenschap voor de jeugd. Altijd leuk om ook die combinaties in de gaten te houden. Want de jeugd heeft de toekomst!" vertelt Lansink verder.


bron: Sportradio / equnews