Thijmen Vos en Fleur Dijkstra nemen de leiding op het NK Jeugd

Thijmen Vos en Fleur Dijkstra nemen de leiding op het NK Jeugd

Na de pony's was het op woensdag tijd voor de Children en Junioren om van start te gaan op het Nederlands Kampioenschap in Deurne. Bij de Children nam Fleur Dijkstra een overtuigende start terwijl Thijmen Vos de concurrentie te snel af was bij de Junioren. 

Dijkstra werkte het 1.20m hoge parcours vlekkeloos af in het zadel van de 9-jarige Kaitlynn en stuurde de KWPN merrie van Extase in 62,12s over de finish. Die tijd was beduidend sneller dan haar concurrentie, die overgoten was met girlpower! Liv Linssen en Jones (Kannan) finishten in 67,53s wat goed was voor een tweede plaats terwijl Stella Heijligers op drie start nadat ze de klok stopte op 67,54s met Circee de La Haye (Norman Pre Noir).

Een foutloze rit in een tijd van 68,28s leverde Amy van de Pol met Khedira (Marius Claudius) de vierde plaats op voor Heijligers die nog eens vijfde werd op Go Go (A'Lee Spring Power). 

Thijmen Vos start met winst voor Cadillac Z

Terwijl het bij de Children voornamelijk de amazones waren die het voor het zeggen hadden, konden de ruiters bij de Junioren de top vijf domineren. De overwinning kwam van het eerste onderdeel kwam in handen van Thijmen Vos en Cadillac Z (Carrera VDL). Siebe Leemans achtervolgde in het zadel van Karamella (Plot-Blue) op twee. Op drie zagen we Milan Morssinkhof met VDL Quickthago (Quickly de Kreisker). Alle drie de paarden zijn 9 jaar oud. 

Yves Willems start het kampioenschap op vier met Highway (Tangelo vd Zuuthoeve) terwijl Britt Schaper haar mannetje staat en vijfde geklasseerd staat met de 7-jarige Bokito v.d. Woestenheide (Brantzau VDL). 

Alle resultaten




F. ©: CSI De Wolden