Jitske Prosman: "Het is best hectisch, want nu met de corona is alles toch net even wat anders."

Jitske Prosman: "Het is best hectisch, want nu met de corona is alles toch net even wat anders."

Deze week volgen we de rijk gevulde ruiterdagen van Jitske Prosman op onze blog. "Hoi, deze week mag ik de blog voor Equnews verzorgen!! Hartstikke leuk, hierbij zal ik mezelf eerst even voorstellen. Ik ben Jitske Prosman, ik ben net 20 geworden en ik woon sinds kort in Reeuwijk." start de amazone.



Op dit moment rijd ik 1 paard voor mezelf, zij heet Cool Girl-L en is op dit moment Young Riders/ZZZ niveau. Momenteel sta ik met mijn paard bij een pensionstal, best even wennen want voorheen hadden wij de paarden aan huis. Bij de pensionstal in Reeuwijk waar Cool Girl nu staat zijn nog een aantal fanatieke amazones, één daarvan brengt meerdere paarden voor eigenaren uit en ik mag haar regelmatig helpen met het rijden van de jonge paarden.

Zoals ik al aangaf, hadden wij voorheen de paarden thuis, misschien kennen jullie mij nog van de periode dat ik in het kader zat (2013 t/m 2016), toen reed ik op mijn pony Charina du Bois. Met Chari was ik lid van het A kader dressuur en wij hebben het EK in Denemarken gereden waar we als team (met Zoë en Daphne) een bronzen teammedaille hebben gewonnen. Individueel waren Chari en ik 10e van Europa en daar ben ik nog steeds heel blij mee en trots op.

Sinds eind 2019 zijn wij verhuisd naar Reeuwijk, bij onze nieuwe woning is het niet mogelijk de paarden aan huis te houden, daarom heb ik nu ook minder eigen paarden te rijden. Voorheen reed ik er 4 per dag, iets wat ik super leuk vond en ergens graag nog zou willen. Anderzijds is het ook behoorlijk druk met mijn studie, ik studeer HBO Management in Rotterdam, dus het is wel prettig dat ik nu wat meer tijd heb voor mijn studie.

Komende week ga ik jullie een beetje meenemen in mijn leven, dat betreft uiteraard het ‘paardengebeuren’ maar ook mijn leven eromheen op dit moment.

Best hectisch, want nu met de corona is alles toch net even wat anders. Mijn leven (en eigenlijk op dit moment voor iedereen wel) is toch net even wat anders dan normaal en het is best hectisch geweest.


Foto op vraag van Jitske - Privé Archief

Cool Girl en ik trainen in principe bij Coby (van Baalen) in Brakel, maar door de scheiding van mijn ouders, de verhuizing en aansluitend het hele corona gebeuren en het feit dat we geen wedstrijden konden rijden, is dat even op een lager pitje gezet. We zijn nu echter weer vol aan het trainen en we gaan weer wedstrijden plannen. Daar hebben we dan ook erg veel zin in.

Morgen ga ik jullie een update geven van uur tot uur, over hoe op dit moment mijn studie/paardendag eruit ziet, daar ga ik ook wat leuke foto’s bij doen, zodat jullie een beeld krijgen van mijn week.

Ik hoop dat jullie het leuk vinden, zelf vind ik het altijd leuk om een beetje mee te lezen in hoe andere leeftijdgenoten (of sportliefhebbers) hun dagen indelen, dus ik vind het leuk dat ik dat nu een keer aan jullie mag laten zien.

En als jullie vragen hebben, of specifiek iets willen weten, stel dan vooral je vragen, dan kan ik daar de volgende dag in mijn blog op terugkomen!!