"De digitale omgeving is tegenwoordig niet meer weg te denken. We zetten daarom ook steeds meer in op het genereren van content." gaat De Vos verder. "Onze focus ligt daarbij steeds op het tonen wat er achter de schermen aan het gebeuren is. Onze sport is niet bekend in de mainstream wereld, daarom is het van belang dat we laten zien wat er zich voor en achter de schermen afspeelt."

Mondialisering

"Onze sport heeft er alle baat bij om te globaliseren. Dat zorgt voor een groter bereik en draagkracht." Verder vertelt De Vos over zijn ambities in zijn volgende legislatuur. "Azië moet de nieuwe markt zijn die we aanspreken. Daar moet de sport geactiveerd worden. In de laatste 12 jaar zijn we in China en Indië gestegen van een 30-tal ruiterclubs naar plus 2000." gaat de FEI voorzitter verder.

"Verder is het belangrijk dat we de Nations Cup series aantrekkelijk willen houden. Verder willen we de sport sensibiliseren. We willen de relatie tussen ruiter en paard herdefiniëren en communiceren naar de maatschappij en onze eigen community. We moeten het bewustzijn wat paardenwelzijn is proactief gaan promoten in onze eigen sport en erbuiten."


bron: Equnews/Equibel tv