Sanne Thijssen lijkt niet te stoppen in Oliva. Ook in de Gold 1.40m proef zette ze haar goede vorm verder, en sprong met Hi There naar de kop van het klassement. Naast haar op het podium volgen twee Franse combinaties, Axel van Colen en Marie Demonte. Van Colen mocht in het zadel van Europe d'Authuit (Kannan) zilver in ontvangst nemen, Demonte reed met Emir du Chanu (Air Jordan) naar brons.

Nog binnen de top tien wist ook Patrick van der Schans zich te klasseren. Hij werd samen met A.S Samascene (Emerald) zevende.

Vind de volledige resultaten van de Gold 1.40m hier.

De Duitse Kendra Claricia Brinkop sprong met de Flipper (Flipper D'Elle) de Silver 1.40m razendsnel rond, en zette haar naam bovenaan het klassement in een tijd van 57.21 seconden. Landgenoot Tom Schewe werd daardoor in het zadel van Tender Dream Hero Z (Thunder Vd Zuuthoeve) naar de tweede positie verwezen. Een sterke bronzen plek was er voor Wout-Jan van der Schans en A.S Eden, die als laatste foutloze combinatie de tijd onder de 60 seconden wisten te stoppen.

Ook Kim Emmen zette op de rug van Qi Dao NH (Douglas) een sterke prestatie neer, en haalde nog een zevende plek voor Nederland.

Vind de volledige uitslag van de Silver 1.40m hier.