Henrik von Eckermann: "Ik heb King Edward speciaal gespaard voor de Rolex Top Ten!"

Henrik von Eckermann: "Ik heb King Edward speciaal gespaard voor de Rolex Top Ten!"

Op vrijdag verzekerde Henrik von Eckermann met zijn BWP'er King Edward een schitterende zege in de Rolex Top Ten Finals. "Na het Werledkampioenschap in Herning was dit mijn doel. Hier heb ik King Edward speciaal voor gespaard."

"King Edward sprong echt fantastisch. Hij zweef over de hindernissen. Ik was iets te ver uitgedraaid in de tweede omloop en dacht eerlijk gezegd dat ik niet snel genoeg zijn," vertelt de Zweed na afloop.


"De Rolex Top Ten was zonder twijfel mijn focus na het Wereldkampioenschap. Ik heb King Edward speciaal wat rust gegeven om na Herning op adem te komen en nadien langzaam op te bouwen richting Genève." gaat von Eckermann verder. "Ik herinner me nog dat we de finale in Stockholm hadden. Ik ging toen kijken als jonge knaap en zag Daniel Deusser winnen. Dat was gewoon fantastisch."


"Kleine anekdote, ik wandelde toen het parcours en sprak met IJRC oprichter, Eleonora Ottaviani en vertelde haar dat ik ooit op een dag deze proef zou winnen. Vandaag is dus enorm speciaal voor mij!"



F. © Rolex Grand Slam / Ashley Neuhof