Harrie Smolders: "Eindwinnaar zijn is een bewijs dat je goede paarden en een top team achter je hebt!"

Harrie Smolders: "Eindwinnaar zijn is een bewijs dat je goede paarden en een top team achter je hebt!"

Harrie Smolders kroont zich deze week tot de nieuwe leider van het LGCT klassement in 2023. Smolders wint zo de race naar de extra prijzenpost!. "Het niveau van deze wedstrijdenreeks is echt ongezien in onze sport..." reageert Smolders.

"Als je als uiteindelijke winnaar van het eindklassement wordt gekroond dan zegt dat volgens mij niet bijzonder veel, buiten het feit dat je een goed management hebt. Meer nog, een goed horsemanship, goede paarden en een goed team. Want je staat als ruiter nergens alleen..." vult Smolders aan.

"Ik kijk het team van Copernicus Stables en Evergate Stables alleen maar dankbaar zijn. De steun die ik ontvang van de families zorgt ervoor dat ik me volledig op de sport kan focussen."

Moeilijkheidsgraad omhoog

"Een CSI5* Grand Prix winnen is moeilijk. Een CSI5* Longines Global Champions Tour Grand Prix winnen is nog moeilijker. Meer nog, wil je op het einde bovenaan eindigen moet je consequent zijn en proberen steeds bovenaan te eindigen. Je moet in de LGCT strijden tegen de beste combinaties ter wereld."