Ben Maher: "Onze prestaties zijn enkel mogelijk dankzij de inzet van ons team en sponsors!"

Ben Maher: "Onze prestaties zijn enkel mogelijk dankzij de inzet van ons team en sponsors!"

Op zondag imponeerde Ben Maher met de Wereldbeker winst in Verona. "Dat alle puzzelstukjes hier in elkaar vallen is enkel mogelijk dankzij de inzet van mijn team en sponsors!"

"Het was een moeilijke barrage, je moest de juiste lijnen rijden om het soepel en snel te af te werken. Dallas gaf vandaag alles voor mij. Ze vocht echt voor me, en alles het geluk was aan onze zijde - ze was ongelooflijk!", vertelt Maher.

Maher, die vorig weekend als derde eindigde in de derde ronde van de West-Europese League in Lyon, Frankrijk, was opgetogen over het winnende resultaat van zondag.

"Al mijn paarden zijn momenteel in vorm, dat is dankzij mijn team, mijn eigenaars en mijn sponsors. We hebben dit in de afgelopen jaren opgebouwd en ze verdienen dit allemaal. Het is geweldig als alles samenkomt!", gaat Maher verder.

Ondanks de uitdaging die het met zich meebracht, genoot hij van de spanning die werd gecreëerd door het enthousiaste publiek.

"Het is een paar jaar geleden dat ik hier voor het laatst was in Verona, en het is geweldig voor ons ruiters om te rijden op een locatie met zoveel toeschouwers. Ze hebben vandaag zulke goede ruiters en paarden gezien, en dit is geweldig voor onze sport!", voegde hij eraan toe.

Over één jaar

Over Dallas Vegas Batilly zei hij: "We hebben haar nu iets meer dan een jaar. Ik heb het geluk met mijn eigenaars en sponsors die zeer ondersteunend zijn. Ik had een paar opkomende paarden, maar we voelden dat ik nog een paard nodig had dat klaar was voor de grotere proeven, dus kregen we haar. Het kostte me wat tijd om haar goed te leren kennen. Ze is geweldig, maar ze houdt ervan de baas te zijn en dat ik de passagier ben!"

Gevraagd naar wat hij in gedachten heeft voor de merrie na het succes van vandaag, zei hij wijselijk: "Ik zal eerst vandaag gewoon genieten! Ik heb in de loop der jaren geleerd om van de overwinningen te genieten, want in deze sport verlies je meer dan dat je wint!"

Bron: FEI