Programma NK Dressuur wordt met één dag uitgebreid

Programma NK Dressuur wordt met één dag uitgebreid
Anders dan vorig jaar zal het Nederlands Outdoor Dressuurkampioenschap dit jaar niet drie, maar vier dagen duren (14 t/m 17 juli). De hoofdreden van de uitbreiding is het feit dat de Junioren en Young Riders later dat weekend zullen afreizen naar Spanje om deel te nemen aan het EK.

De extra dag, de donderdag, staat in het teken van de Junioren en Young Riders, de eventing test en de kwalificatie voor het WK Jonge Paarden voor de 5-, 6- en 7-jarige dressuurpaarden.

Vrijdagochtend wordt de landenproef voor pony’s verreden. Tevens komen de Para-ruiters in actie en staan de eerste onderdelen voor het kampioenschap bij de U25, Zware Tour, Lichte Tour en ZZ-Zwaar op het programma.

Zaterdag 16 juli biedt ontzettend veel hoogtepunten voor de dressuurliefhebber. Met onder andere de finale Kür op Muziek voor het ZZ-Zwaar en Lichte Tour en de kleine finale voor Para Dressuur.

Net als vorig  jaar is Zondag 17 juli de finaledag voor de Nationale Kampioensstrijd met de Kür op Muziek van de U25, Zware Tour en Para Dressuur. Ook zullen op deze dag de teams voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro bekend gemaakt worden, wat het extra spannend zal maken.

Kijk hier voor het volledige programma.