Comeback voor dappere eventingruiter William Fox-Pitt

Comeback voor dappere eventingruiter William Fox-Pitt
Even zagen we het somber in, maar de rentree van William Fox-Pitt zit er echt aan te komen.

Vorig jaar oktober kwam de eventingruiter akelig ten val op de zogenaamde 'owl hole' hindernis in de cross van de Le Lion D'angers op 17 oktober. Fox-Pitt reed met zijn 7-jarige Reinstated. Hij belande bij deze val met ernstig hoofdtrauma in het ziekenhuis waar hij drie weken moest verblijven. Hierop werd hij overgevlogen naar een ziekenhuis in zijn thuisland Engeland voor verdere revalidatie.

Maar ondanks dat het er allemaal somber uitzag herstelde de dappere eventingruiter volledig en zal hij zijn comeback maken met 4 van zijn paarden op de Bunham Market cross van 1 tot en met 3 april. Hij zal hier ook met zijn toppaard Chilli Morning aan de start verschijnen. Zijn dokter heeft hem volledig gezond verklaard en Fox-Pitt kan niet wachten tot hij weer kan deelnemen aan zijn favoriete sport. "Wij zijn er helemaal klaar voor en mijn paarden zijn gezond. Ik kan niet wachten op de competitie op de Burnham Market. Ik wil iedereen heel graag bedanken voor alle steun tijdens mijn herstel", aldus de eventingruiter.

Ook twee van zijn jongere paarden zullen worden uitgebracht op deze cross, door stalruiters Harry Maede en Hector Payne.