Numero Uno-zoon Warrant voert een excellente pedigree!

Numero Uno-zoon Warrant voert een excellente pedigree!
De 1m60 springende hengst Warrant voert een excellente pedigree! Hij is een nakomeling van Numero Uno uit een Nimmerdor-moeder. Warrant zelf scoorde als jong paard reeds hoge cijfers in de voorjaarstest met o.a. een 9,5 voor vermogen en 8,5 voor aanleg als springpaard, instelling en galop. Gedurende zijn carrière bewees hij met verschillende ruiters zijn kwaliteiten, zowel als jong paard onder het zadel van met Maikel van der Vleuten alsook met Henk van der Pol en Alberto Michan. Met Alberto Michan won hij in 2016 nog de WEF Grand Prix! In 2011 leverde Warrant de KWPN keurings- en verrichtingskampioen Durrant, die zowel qua exterieur als springmanieren excelleerde. In 2012 werd wederom een nakomeling van Warrant aangewezen voor de kampioensring. Warrant zijn oudste nakomelingen zijn 9 jaar en ook al internationaal actief. Zo loopt Wiranta Z ook al verdienstelijk op 1m50-niveau. Ook Dynamic III heeft reeds zijn eerste 1m50 proeven gesprongen met Kerry Brennan. Ook op 1m40 niveau zijn er al verschillende nakomelingen actief zoals Chanita en Durango. Op 1m35 niveau zien we Duleva, D'amour, Del Piero, Wanted by Wonderland, .... In 2016 werd een nakomeling van Warrant, namelijk Garant, wereldkampioen bij de 5–jarige paarden te Lanaken!

Numero Uno zelf hoeft eigenlijk niet voorgesteld te worden. Na een succesvolle sportcarrière met Marco Kutscher, toont hij nu ook zijn kwaliteiten in de fokkerij! Hij is bekend als vader van onder andere: Tamino (Marc Houtzager), Tyson (Leon Thijssen), Take Of (Eric Lamaze), Urgent (Steve Guerdat) en Tosca (Margie Engle) en staat tevens als vader te boek van vele kampioenen op keuringen en aanlegtesten. Numero Uno sloot zijn aanlegtest winnend af. Hij behaalde een 9 voor de galop en scoorde gemiddeld 8.5 voor de springonderdelen. Kenmerkend is zijn afdruk, techniek en kwaliteit.

De moederlijn van Warrant is niet zomaar een moederlijn, maar NL-merrielijn 093, uit deze stam komen echte internationale toppers. Moeder Karanta is niemand minder dan moeder van het beroemde internationale 1m60 springpaard Oranta (v. Indorado) met Angelique Hoorn resp. Chris Kappler. Uranta van David Quigley en Taranta met Mathijs van Asten, twee nakomelingen van Lux Z uit Karanta, plaatsten zich beide voor de finale tijdens het WK voor jonge paarden in Lanaken! Taranta zelf was uiteindelijk actief op 1m50 niveau en haar oudste nakomeling Zoranta B (Onze Fons) springt ook reeds 1m40. Daarnaast voert Karanta twee maal het prestatiebloed van de hengst Farn via zoon en dochter. De moederlijn gaat in directe lijn terug op een volle zuster van de hengsten Spartaan en Staalmeester (Sinaeda). Uit deze hoogaangeschreven sportfamilie komt onder andere de invloedrijke sport- en fokhengst Renville (Courville xx) alsook de internationale springpaarden Eurocommerce Geneve (Ahorn), Kalusha (Ulster), Benji (Formateur) en Interpol (Marco Polo). Daarnaast zien we in de moederlijn onder meer Sultan V (v. Irco Mena), die ook actief is om 1m60-niveau. Ook zijn halfbroer Playboy (v. Indoctro) was actief op 1m60 niveau. Verder zien we nog Wiseguy (v. Numero Uno), die momenteel actief is in het 1m55 en Urban (v. Goodtimes) op 1m60-niveau.