Skelton en Big Star stoppen na Royal Windsor Horse Show

Dit jaar in mei tijdens de Royal Windsor Horse Show is het de laatste keer dat we de Olympische medaille winnaar Nick Skelton in de ring gaan zien met zijn gouden Big Star. Want daar zegt het duo de sport vaarwel!

Ja het duo, want niet enkel Big Star gaat uit de sport Nick Skelton gooit zijn rijlaarzen ook aan de kant. De legendarische sportman heeft een carrière van ruim veertig jaar en vindt het nu wel welletjes. De Britse ruiter won in totaal zeven Olympische medailles en ruim 20 kampioenschappen. Sinds zijn eerste kampioenschap in 1973 was Skelton constant terug te vinden in de top van de wereld. Met als hoogtepunt Goud op de Olympische spelen in Rio met zijn hengst Big Star.

Daarmee heeft de Britse ruiter ook één van de grootste comebacks aller tijden gemaakt. In 2000 kwam de ruiter ten val en brak daarbij zijn nek. Gezien de ernst van de breuk moest Skelton toen verplicht stoppen. Maar het kriebelde zoveel dat hij zich boven wonder herstelde en een miraculeuze comeback maakte. Na zijn lichamelijke overwinning keerde Skelton terug op het hoogste niveau om vorig jaar als in een sprookje Gouden medaille te pakken op de Olympische spelen. Dit leverde hem niet enkel goud op! Hij won ermee vele harten van de Britten en werd geëerd met de een derde plek in de BBC Sports Personality of the Year verkiezing.