Haal wereldklasse in huis met VDL Zirocco Blue

Haal wereldklasse in huis met VDL Zirocco Blue
Dit is het moment bij uitstek om rond te kijken naar een hengst voor uw  merrie om een toekomstige topper te fokken. Bij VDL Zirocco Blue (Mr. Blue x Lincorne des Forets x Voltaire) zit u goed. De topvererver is niet enkel zelf in de het hoogste niveau in de sport actief, zijn vele nakomelingen  bestormen ook de podia bij springwedstrijden wereldwijd.

Zijn moeder Licorne des Forets sprong zelf op internationaal 1.50m niveau, Grootmoeder Gekas des Forets sprong op 1.40 m niveau en was de meest winnende 6-jarige van Frankrijk. Overgrootmoeder Rapsodie II sprong ook op 1.40 m niveau.

Met Jur Vrieling heeft Zirocco Blue een indrukwekkende lijst met prestaties neergezet.  In Aken won hij met het Nederlands team Goud tijdens het Europees Kampioenschap en individueel eindigde de machtige schimmel hengst als vijfde.  In de wereldbekerfinale in Las Vegas sprong het duo eveneens naar een geweldige tiende plaats. Vorig jaar eindigde Zirocco Blue in het Nederland Kampioenschap Springen als tweede.

Meerdere Grote Prijzen werden een prooi van Vrieling en de Mr.Blue-zoon  waar onder de wereldbekerwedstrijd in Oslo en de GP’s van Kopenhagen, Melsomvik (2x) en Geesteren.

Daarnaast was de KWPN hengst een vaste waarde in het Nederlandse springteam  tijdens de Nations Cup. Zo zegevierde  hij in Rotterdam, Kopenhagen en Gijon.  VZijn moeder Licorne des Forets sprong zelf op internationaal 1.50m niveau, Grootmoeder Gekas des Forets sprong op 1.40 m niveau en was de meest winnende 6-jarige van Frankrijk. Overgrootmoeder Rapsodie II sprong ook op 1.40 m niveau.



Niet alleen in de sport maar ook in de fokkerij presteert Zirocco Blue buitengewoon.

Zijn eerste nakomelingen springen op Grand Prix niveau en er waren meerdere internationale overwinningen: Deep Blue Bridge S werd derde in Grote Prijs Arezzo, Dazermie won de Grote Prijs van Knokke, Daylinde won 6 internationale rubrieken waaronder de 1.45m in Geesteren en Ommen, Dobbey won een 1.45m in Lichtenvoorde, Delvecchio won meerdere 1.40m rubrieken op topwestrijden in Europa en Dirocco B won tweemaal in Brussel en zo gaat de lijst verder.

Nakomelingen van Zirocco Blue domineerden het Nederlands Kampioenschap voor jonge paarden. Bij de 6-jarigen werd  Flair kampioen en Florian derde. In 2015 werd Florian  nog Nederlands Kampioen van de 5-jarige springpaarden.  Girocco B werd derde in het Kampioenschap voor 5-jarigen.

Ook de volgende nakomelingen werden gehuldigd tijdens een kampioenschap: Escudero werd Kampioen van de 6-jarige springpaarden van Turkije, Eddie Blue werd Kampioen van de Amerikaanse Oost Kust van de 6-jarigen en won deze titel ook al als 5-jarige, Ziron VDL werd in Princeton Kampioen van de 4-jarige springpaarden, Ellexa de Nuit werd in 2014 Belgisch Kampioen van de 5-jarige springpaarden etc.

Zijn nakomelingen deden ook dit jaar weer goed mee op keuringen: Laconique DN werd reservekampioen op de Nationale Veulen Keuring. Isambara werd 6e in de finale van de Nationale Merriekeuring en Iney werd 9e.

Ook leverde Zirocco Blue meerdere IBOP en EPTM toppers: Galetto kreeg 85 punten voor haar EPTM, Ilverna scoorde 86 punten voor haar EPTM en Ielisa 81½. Ely VDL was met 89 punten de IBOP topper van 2012.

Voor meer informatie over Zirroco Blue en beschikbaarheid kijk op www.vdlstud.com.