Wereldbeker Omaha verwacht absolute wereldtop!

Wereldbeker Omaha verwacht absolute wereldtop!
In totaal komen er 38 van de beste spring ruiters en amazone naar de Wereldbeker finale in Omaha die van 29 maart tot 2 april plaats zal vinden. Onder hen zijn er Olympische, Wereld en Europese kampioenen. Dus dat belooft een spannende strijd te gaan worden.

“Dit is zondemeer één ven de meest spannende evenementen op de kalender. De finale geeft de beste paarden en ruiters de kans om geschiedenis te schrijven.” zegt Lisa Roskens, voorzitter van de Omaha Equestrian Foundation.

Bovenaan de lijst staat de twee-voudig en verdedigende World Cup kampioen Steve Guerdat. De Zwister won individueel goud bij de Spelen van Londen in 2012 en is erop gebrand het record van Rodrigo Pessoa te verbreken. De Braziliaanse topruiter won namelijk de Wereldbeker Finale drie keer op rij!

Naast titelverdediger Guerdat is ook thuisland Amerika goed vertegenwoordigd. Olympisch goud winnaar Laura Kraut en McLain Ward komen aan de start. Kraut Zal starten met haar toppaard Zermonie. Als de huidige nummer vier van de wereld maakt Ward zich op met HH Azur voor zijn 17de FEI World Cup Finale

Zij worden bijgestaan door  Todd Minikus die zijn 6de finale gaat rijden met  Babalou 41, Audrey Coulter met Alex, Charlie Jacobs die kan kiezen tussen Calenta of Cassinja S, Jenni McAllister en Jamie Barge.

Vanuit Europa komt ook de absolute top naar Omaha. Waaronder Olympische team goud winnaar van Rio Kevin Staut die de West-Europese League ranking aanvoert en momenteel zesde is op de FEI ranking. Natuurlijk zijn ook de Duitse "veteranen" Ludger Beerbaum en Marcus Ehning van de partij. Ehning is één van de drie ruiters (naast Rodrigo Pessoa and Meredith Michaels-Beerbaum) die ooit de Finale van de Wereldbeker drie maal won (2003, 2006, 2010).

Andere top ruiters die vanuit Europa naar de USA vliegen zijn de Scott Brash, Lorenzo de Luca, Denis Lynch, Henrik von Eckermann,  Guido Jun. Klatte, Markus Brinkmann,  Gregory Wathelet, Nicola Philippaerts , Simon Delestre, Olivier Robert, Romain Duguet, Martin Fuchs of Switzerland; Max Küher of Austria en Sergio Alvarez Moya.

Voor Nederland komen Leopold van Asten en Maikel van der Vleuten aan de start.  Van Asten neemt zijn topper VDL Groep Zidane N.O.P. (v. Heartbreaker) mee, waar hij aan het begin van de maand op geweldige wijze de Rolex Grand Prix op Idoor Brabant mee won. Maikel van der Vleuten zadelt zijn routinier VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v. Quidam de Revel) voor de vijfde finale sinds 2012.