Equiline zet nog meer in op veiligheid! “De ruiter moet zich 100% op het paard kunnen focussen!”

Equiline zet  nog meer in op veiligheid! “De ruiter moet zich 100% op het paard kunnen focussen!”

Het Italiaanse modehuis, Equiline zet niet alleen in op functioneel design bij de lancering van de nieuwe modelijn. Veiligheid blijkt een groot thema in de presentatie van de nieuwe collectie. Equiline lanceert daarbij zijn nieuwe veiligheidsvest.

“De ruiter of amazone moet in staat zijn zonder zorgen de sport te kunnen beleven. De traditionele veiligheidsvesten belemmeren niet alleen de bewegingsvrijdheid van de ruiter, maar zijn niet stijlvol. Met de introductie van onze ‘airbag’ bieden we daarbij een oplossing.” vertelt het modehuis. “We geloven steevast dat elke ruiter een optimale veiligheid verdient, met behoud van comfort. Zo kan die zonder zorgen de sport beoefenen en zich volledig focussen op de sport zelf!”

Het resultaat is de nieuwe ‘airbag’ die meteen ook NF S72-800-2022 standaard gekeurd is, een garantie voor optimale veiligheid in het zadel! Het design team bedacht daarbij de slogan: “Eenvoudig als een jas, veilig als een airbag”.

De toegepaste technologie laat het, samen met het design van de vest zelf, toe om 100% bewegingsvrijheid te vrijwaren bij het rijden. De geavanceerde ingebouwde technologie focus daarbij op een schock absorptie bij de val van een ruiter. Aandacht gaat daarbij - in het bijzonder - uit naar de rug. We hebben een polymeer D3O structuur ingebouwd om de ruggengraat te versterken!

Het is een flexibel materiaal dat ontworpen is om de rug optimaal te beschermen bij een val. Hoewel flexibel wordt het hard wanneer het een schok dient op te vangen. Zo kan het de rug optimaal beschermen.

Verder is de vest ontwikkeld met het typische opblaas systeem dat een groot deel van de schock zal opvangen bij een val. Het reduceert zo de impact van de val en voorkomt eventuele zware trauma’s. Voordeel? Ben je gevallen dan is de vest opnieuw bruikbaar! Duurzaamheid staat immers centraal bij het merk Equiline. “We willen een duurzame oplossing bieden om de veiligheid van de ruiter te garanderen. Uiteraard raden we aan de vest na gebruik steeds goed na te kijken zodat de veiligheid optimaal verzekerd is.”

Leuke extra? De vest is er in alle maten en heeft een optimale ‘fit’. Dit om de ruiter zijn optimaal comfort te gunnen.

Meer info? kijk op equiline.it