Beekbergen 2024 geannuleerd: Focus op WK Tweespannen 2025

Beekbergen 2024 geannuleerd: Focus op WK Tweespannen 2025

Het Paardenspektakel in Beekbergen, dat bekend staat als het grootste mensportevenement van Nederland, zal dit jaar helaas niet doorgaan. De organisatie heeft deze moeilijke beslissing genomen met het oog op het WK Tweespannen in 2025. Begrijpelijk, want ze willen de terreinen optimaal voorbereiden na de natte editie van 2023.

Een andere reden voor de annulering is financieel van aard. De vakantieperiode valt samen met de geplande datum, waardoor veel sponsoren niet kunnen bijdragen. Het is begrijpelijk dat ze een sterke positie willen innemen voor het WK in 2025, zowel op het gebied van terreinvoorbereiding als financiën.

Voor paardensportliefhebbers is dit natuurlijk teleurstellend nieuws. Maar het is goed om te weten dat de organisatie volledig gefocust is op het WK Tweespannen in 2025 en op toekomstige evenementen. Ze zijn zelfs bezig met het plaatsen van een all weather bodem om minder afhankelijk te zijn van het weer tijdens toekomstige evenementen.

Gelukkig kunnen we uitkijken naar het WK Tweespannen en CAIO Vierspannen in 2025, gepland van 20 tot 24 augustus en 27 tot 31 augustus, respectievelijk. En voor de toekomstige jaren staat het Paardenspektakel in Beekbergen alweer op de agenda, vanaf 2026 eind augustus/begin september.



Bron: Persbericht
F. ©: WVD Foto's