Vijfhonderd paarden dood aangetroffen op stuk land in Australië

Vijfhonderd paarden dood aangetroffen op stuk land in Australië

Op een erf op het Australische platteland zijn de overblijfselen van minstens vijfhonderd paarden aangetroffen. Deze kadavers werden ontdekt nadat omwonenden hadden geklaagd over een ondraaglijke stank. Verschillende instanties, waaronder de politie, zijn begonnen met een onderzoek naar deze kwestie.

Verspreid over een stuk grond in de plaats Wagga Wagga, halverwege tussen Sydney en Melbourne, werden op verschillende plekken grote aantallen dode paarden gevonden. 

"Sommige karkassen bestonden alleen nog maar uit resten van een skelet, terwijl andere paarden relatief kort geleden waren gedood", meldt de gemeente.

Vreemd voor deze regio 

Wagga Wagga-raadslid Michael Henderson was ontzettend aangedaan door de ontdekking.  "Het heeft ons allemaal verrast. Dat zijn niet de soort dingen die je in dit gebied zou verwachten, vooral het aantal paardenkarkassen dat werd gevonden," zei hij. 

Vorige maand al ontdekt

Gemeentebestuurder Peter Thompson bezocht het erf samen met andere instanties vorige maand al, maar de zaak is nu pas in de openbaarheid gebracht. "Op sommige hopen lagen zeker tweehonderd dode paarden", zegt hij. "Het was een confronterende ervaring."

Verdoezeling 

Volgens de gemeentebestuurder waren de betrokkenen op de hoogte van zijn komst, want er waren pogingen gedaan om de resten te bedekken met aarde. Mogelijk werden op het erf illegaal paarden geslacht, maar dat wilde Thompson niet bevestigen.

Verder onderzoek

Onder de instanties die onderzoek doen naar de dood van de paarden zijn, naast de politie, ook de voedsel- en gezondheidsautoriteiten en een toezichthouder op de rensport aangeworven. 

Bron: NU / ABC