Kim Emmen laat Nimrod Dmh stralen tussen de jonge paarden in St Tropez

Kim Emmen laat Nimrod Dmh stralen tussen de jonge paarden in St Tropez

In Saint Tropez reed Kim Emmen haar Unaniem-hengst, Nimrod Dmh, naar de top drie van de CSIYH1* voor zesjarige paarden.

De laatste trede van het podium bij de zesjarige paarden was voor Kim Emmen aan de teugels van Nimrod Dmh, een KWPN-hengst van Unaniem. Ze moest de Fransman Arnaud Fontenelle twee maal voorlaten. Hij reed met de Zangersheide-hengst Copy Harry Z (Copycat Z) naar de winst en deed het met de Zangersheide-merrie Carolina du Gazon Z (Continuum) voor plaats twee. 

Tussen de blauw-wit-rode kleuren van Frankrijk en Nederland, vertegenwoordigde Cindy van der Straten met de Zangersheide-merrie Cherie des Vergers Z (Cartaro 2, fokker: Van Der Straten - Ponthoz Cindy) voor België de vierde plaats. Op vijf zagen we nog de Bulgaar Konstantin E. van Damme met Etiuda (Aganix du Seigneur). 

Verder in het klassement verschenen op plaats acht en tien respectievelijk Logan Fiechter met Nashville (Spartacus) en Ruben Romp met Sweet Balou de Dreve (Bisquet Balou vd Mispelaere). Fiechter deed het samen met Navantus-C (Comme il faut) ook voor plaats elf.

Bekijk hier de resultaten


Kim Emmen en Margaretha Dmh rijden nul bij zevenjarigen 

Later die dag stuurt de amazone de Comme Il faut, Margaretha Dmh, foutloos rond bij de zevenjarige paarden. In deze rubriek wist ze zo de dertiende plaats op haar naam te schrijven. De winst ging hier naar de Fransman Jean Luc Mourier in het zadel van Happy de Launay (Qlassic Bois Margot). 


Bekijk hier de resultaten