Gordon Elliot onder vuur nadat hij poseert op een dood paard

Gordon Elliot onder vuur nadat hij poseert op een dood paard

De Ier Gordon Elliot (43), trainer van renpaarden bij Cullentra Stables, kwam in een mediastorm terecht nadat een foto van hem de ronde deed.

Op deze foto is te zien hoe Elliott op een dood paard zit en poseert voor de foto. De zaak wekt walging en woede op bij velen. De Ierse Paardensportbond besloot reeds om Elliott te voorlopig te schorsen. De zaak wordt onderzocht en kunnen voor de Ier een boete en het verlies van zijn licentie betekenen. Zelfs enkele paarden, die bij hem verbleven, werden elders geplaatst. 

Excuses 

Het duurde niet lang voor Gordon Elliott zich publiekelijk verontschuldigde. Op Twitter schreef hij: 'Eerst bied ik mijn excuses aan voor de verontwaardiging dat deze foto heeft veroorzaakt. Ik kan categorisch verklaren dat het welzijn van elk paard onder mijn hoede van het grootste belang is en altijd centraal heeft gestaan in het succes dat we hier op Cullentra hebben genoten. De foto is enige tijd geleden genomen nadat een paard aan een hartaanval was overleden. Ik begrijp dat een eerste blik op deze foto suggereert dat het een harteloze en geënsceneerde foto is, maar niets is minder waar. 

Bron: CNN