Recent goedgekeurde Halligo Z verkocht aan Stald Bøgegården

Recent goedgekeurde Halligo Z verkocht aan Stald Bøgegården

De familie Schmidt in Bolderslev is erg enthousiast over hun nieuwe aankoop, de 3-jarige hengst Halligo Z, die vorige week werd goedgekeurd in Zangersheide en die Stald Bøgegården presenteert in Dansk Varmblod. 

De nieuw aangekochte 3-jarige hengst Halligo Z is afkomstig van Halifax Van Het Kluizebos x Comilfo Plus en is net goedgekeurd in Zangersheide. Jørgen Schmidt vertelt heel enthousiast dat het erg moeilijk is om een hengst te vinden waar je geen compromissen hoeft te sluiten op een of meer punten.

Er was enige Zuid-Jutse koppigheid, geduld en vastberadenheid nodig om het gesprek los te krijgen, en het eindigde met een uitnodiging om de springpaard-geïnteresseerde familie Von Monfort in Nederland te bezoeken, waar tegelijkertijd de mogelijkheid was om zowel de moeder als de grootmoeder van de hengst te zien.

Nu is alles geregeld, en Bøgegårdens Halligo Z rijdt binnenkort de beukenlaan op van Bøgegården, en de familie Schmidt kijkt ernaar uit om hem te laten zien op de hengstenkeuring in Herning.

Stald Bøgegården is een bekende stoeterij in Bolderslev, Denemarken, die zich specialiseert in het fokken en trainen van springpaarden. De stoeterij is eigendom van de familie Schmidt en wordt geleid door Jørgen Schmidt. Het doel van Stald Bøgegården is om paarden van hoge kwaliteit te fokken die geschikt zijn voor de springsport op internationaal niveau en heeft in de loop der jaren verschillende succesvolle paarden gefokt en getraind. 



Bron: Ridehesten