Bart Bles' toppaard Israël van de Dennehoeve N.O.P. met sportief pensioen en ingezet als fokmerrie

Bart Bles' toppaard Israël van de Dennehoeve N.O.P. met sportief pensioen en ingezet als fokmerrie

Na een indrukwekkende carrière in de springsport, gaat de merrie Israël van de Dennehoeve N.O.P. met sportief pensioen en begint haar nieuw hoofdstuk als fokmerrie. De beslissing werd aangekondigd door Roy Wilten, eigenaar van stal Wilten, op Instagram. Israël van de Dennehoeve, een dochter van Thunder van de Zuuthoeve, heeft onder Niels Bruynseels en Bart Bles, die in 2018 de teugels overnam, meerdere successen behaald, waaronder goede resultaten op de Global Champions Tour en deelname aan landenwedstrijden. In 2019 maakte ze deel uit van het Nederlands springteam in de Nations Cup finale in Barcelona.

Stal Wilten is verheugd over de aankoop en kijkt ernaar uit om de nakomelingen van Israël van de Dennehoeve te zien. Roy Wilten deelde het nieuws op Instagram en schreef: "Na jaren uit te blinken in de sport is ze nu klaar om haar volgende hoofdstuk te starten als onderdeel van ons fokprogramma. We kunnen niet wachten om de kampioenen te zien die ze voortbrengt!"

Israël van de Dennehoeve is een waardevolle aanwinst voor het fokprogramma van stal Wilten. Haar uitstekende afstamming en bewezen prestaties in de sport maken haar een veelbelovende fokmerrie.


Bron: Stal Wilten