KWPN en Everdale op kop in WBFSH Ranking

KWPN en Everdale op kop in WBFSH Ranking

In de meest recente WBFSH Rankings staat Nederland met stip op één bij zowel de stamboeken als de fokkers bij het dressuur. Bij het springen zijn het Belgen die aan kop gaan. 

DRESSUUR

In de nieuwe WBFSH ranking voor fokkers staat P. Kluytmans op één als fokker van Everdale (Lord Leatherdale x Negro), het toppaard van de Britse 'Lottie' Fry. Everdale en zijn amazone wonnen onlangs de CDI5* GP Kür op Muziek in Fontainebleau met 82.34%.

Met 2312 punten neemt Verbena Dressage (SWE) de tweede positie in, voor het fokken van de SWB-ruin TOUCHDOWN (Quaterback x Sack). Met zijn ruiter Patrick Kittel (SWE) won het duo vorige maand de FEI Wereldbekerfinale in Riyad, Saoedi-Arabië. 

Op de derde plek staat J. Lamers genoteerd, hij heeft Blue Hors Don Olymbrio (Jazz x Olympic Ferro) in zijn stallen weten geboren worden. Don Olymbrio en Nanna Skodborg Merrald werden tweede in de FEI Wereldbekerfinale in Riyad, Saoedi-Arabië. Op vier volgt de fokker van de Apache-zoon Indian Rock, J. De Bruijn. 

Bij de stamboeken prijkt het KWPN op één met een puntentotaal van 12.810 punten. Het Oldenburger stamboek volgt op twee met 11.426 punten voor Hannoveraner Verband die met 11.272 als derde genoteerd staat. 

Het KWPN staat op 12810 punten, dankzij de prestaties van:

- Everdale (van Lord Leatherdale)

- Blue Horse Don Olymbrio (van Jazz)

- Indian Rock (van Apache)

- Great Escape Camelot (van Johnson TN)

- Flambeau (van Ampere)

- Habana Libre A (van Zizi Top)

SPRINGEN: BWP en Olga van de Kruishoeve op één

Bij de springgerichte fokkerij staat Eric Polfliet (BEL) op de eerste plaats, met een enorme sprong vanaf de 3939e plaats aan het einde van de vorige cyclus. Hij is de fokker van Olga van de Kruishoeve, een BWP-merrie van El Torro de Muze x Nabab de Reve.

Op de tweede plaats staat Wim Impens (BEL), de voormalige Longines WBFSH Springfokker van het Jaar in 2022, voor het fokken van de BWP-ruin King Edward (Edward 28 x Feo). Hij won vorige maand de FEI Wereldbekerfinale in Riyad, Saoedi-Arabië, met Henrik von Eckermann.

Op de derde plaats staat Solmat Agropecuaria S.A. (ARG), voor het fokken van de Selle Argentina-merrie RR Combella (Cornet du Lys x Indoctro). Met Shane Sweetnam (IRL) zijn ze dit jaar succesvol geweest op het Noord-Amerikaanse circuit, met optredens in Lexington, Miami Beach, het Winter Equestrian Festival in Wellington en in Ocala.

Het BWP behoudt zijn eerste plaats van vorig jaar

Bij de stamboeken gaat het Belgische BWP op kop, gevolgd door Zangersheide en Selle Français. KWPN staat in deze ranking op zeven genoteerd. 



Bron: Persbericht