Geen ontlasting voor FN noch DOKR-bestuur vanwege miljoenentekort

Geen ontlasting voor FN noch DOKR-bestuur vanwege miljoenentekort

Er is een tekort van 977.000 euro en slechts drie miljoen euro aan reserves bij de Deutsche Reiterliche Vereinigung (FN). Daarom wordt de ontlasting van het bestuur uitgesteld. Ook het bestuur van de DOKR wordt niet ontlast. Een accountant gaat de financiële situatie onderzoeken en over ongeveer acht weken zal de financiële situatie opnieuw worden bekeken.


Tijdens de jaarvergadering in Dresden zijn zowel het FN-bestuur als het DOKR-bestuur niet ontlast. Dit komt door de financiële situatie van de FN. Het tekort waarmee beide besturen worden geconfronteerd, is aanzienlijk: bijna een miljoen euro. Er wordt gesproken van een "negatief resultaat van min 977.000 euro". Dit betekent dat er meer geld is uitgegeven dan er binnenkwam. De FN spreekt van planningsfouten en onvoorziene gebeurtenissen, zoals overschrijding van het budget voor personeel en toernooikosten.

Onder deze omstandigheden wilden de regionale afdelingen het bestuur niet ontlasten. Een accountant gaat nu de financiën bekijken en over ongeveer acht weken wordt opnieuw bekeken of het bestuur ontlast kan worden.

FN-president Hans-Joachim Erbel spreekt van een "vertrouwenscrisis" zowel intern als extern. Een rapport van een accountant moet helpen om het vertrouwen terug te winnen.

Het grote tekort kwam aan het licht door het gedoe rondom de opzegging van de voormalige financieel directeur René Straten. Het is nog een lopende zaak en daarom wil niemand uitgebreid commentaar geven.

Het DOKR-bestuur heeft een evenwichtige begroting voor 2023 gepresenteerd. Maar de FN moet geld overmaken naar het DOKR vanwege een tekort. Daarom is de stemming over de ontlasting uitgesteld.



Bron: St Georg