Grand Slam VDL keur verklaard, Carambole preferent!

Grand Slam VDL keur verklaard, Carambole preferent!

Tijdens de KWPN Stallion Show is Grand Slam VDL, komende uit de Belgische fokkerij van Frans Kenis keur verklaard. De zoon van Cardento komt met Marlon Zanotelli aan de start op het hoogste niveau. "We kijken uit naar de Olympische Spelen met deze hengst," klinkt het in de hallen. 

De hengst heeft ondertussen net geen 680 nakomelingen. "Het feit dat heel wat van zijn nakomelingen presteren op een hoger 1.40/1.50m-niveau heeft bijgedragen aan de keur verklaring," vertelt Dirksen.

In de piste kwamen vandaag ook Untouchable. Die werd (eindelijk) keur verklaard.

Ook Willem Greve met zijn Carambole! kwamen in de ring. De hengst uit de fokkerij van Jens Ritters werd preferent verklaard. De zoon van Cassini I ging vorig jaar tijdens Jumping Amsterdam met pensioen. “We hadden dat eigenlijk in 2022 al willen doen, want toen wisten we al dat hij met wedstrijdpensioen zou gaan, maar ging het vanwege corona niet door. We hebben er bewust voor gekozen om hem afscheid te laten nemen op het moment dat hij op zijn top was. Hij verdient dat gewoon en ik gun hem echt een mooi afscheid. Dan is er niets mooiers dan dat te doen op mijn ‘eigen’ concours in Amsterdam en voor het leukste publiek van de hele wereld”, vertelde Willem Greve toen.