Boston VDL is onder Cristel Kalf winnaar Hengstencompetitie 5-jarigen, Kees Greve wint dagprijs met Oosterbuur

Boston VDL is onder Cristel Kalf winnaar Hengstencompetitie 5-jarigen, Kees Greve wint dagprijs met Oosterbuur

Op donderdagavond vond de finale van de Hengstencompetitie plaats. Als eerste mochten de vijfjarigen aantreden. Met geen enkele fout over alle voorbije omlopen en ook in de Brabanthallen een nulscore was Boston VDL de grote winnaar onder Cristel Kalf. De dagprijs kwam op naam van Kees Greve en Oosterbuur.

Boston VDL is een zoon van Baltic VDL en komt uit de fokkerij van VDL Stud. Hij werd uitgebracht onder het zadel van Cristel Kalf. Op twee volgde Willem Greve met On The Spot. Deze hengst van Diamant de Semilly komt uit de fokkerij van Greve zelf samen met J.W. Greve. Zij besloten met slechts een tijdspuntje. De laatste met een deken op de rug was O' Connor TN. Deze Ogano Sitte nakomeling werd gereden door Kars Bonhof.

De vierde plaats was voor Oslo (Côte de Zélande Delta Mossel Z) en Jarno van Erp gevolgd door One Macoemba (Arezzo VDL) en Tani Joosten op vijf. 


Kees Greve en Oosterbuur winnen Dagprijs

De beste van het concours in de Brabanthallen waren Kees Greve en Oosterbuur. Met de zoon van Etoulon VDL van fokker W. Greve bleef Greve zowel in de basis als de barrage foutloos en had de snelste tijd. Jarno van Erp stuurde Oslo, waarmee hij vierde werd in de overall competitie, naar de tweede plaats. Joosten en One Macoemba, die vijfde werden, grepen vandaag brons. De grote winnaars bij de 5-jarigen, Kalf en Boston VDL zagen we op vier de nummers twee, Greve en On The Spot.

Alle resultaten