Luxe en topsport gaan hand in hand op Equestrian Cup in St Tropez!

Luxe en topsport gaan hand in hand op Equestrian Cup in St Tropez!

De Equestrian Cup is duidelijk vastberaden om zich als nieuwe 4* Grand Prix-serie op de kaart te zetten. De organisatie zet in op paardensport van het hoogste niveau omkaderd door een glamoureus lifestyle-atmosfeer en gaat voor een knallende eerste editie in 2023! Naast het eerste evenement in Moerzeke, voegt de organisatie nu ook trots Saint Tropez toe als bestemming voor hun Equestrian Cup. 


“De organisatie kijkt uit naar dit speciale event”, zei Nicolas Deridder recent aan onze redactie. Toen ging het nog over de Equestrian Summer Cup, die van 20 tot en met 23 juli neerstrijkt in Moerzeke, op de terreinen van Gudrun Patteet’s Sea Coast Stables. “Maar daar komt nu een spannende locatie bij!”, vertelt Deridder enthousiast. 


Maar liefst twee weekenden wordt het Franse Saint Tropez ingepalmd door topruiters van over de hele wereld, die zullen strijden om de felbegeerde Equestrian Cup Grand Prix-titel. Van 5 tot en met 8 en van 12 tot en met 15 oktober huist de Equestrian Cup op Franse bodem. “We zijn verheugd om Grimaud als tweede locatie te mogen aankondigen”, zegt een trotse organisator. “De Franse stad, gelegen op het schiereiland Saint Tropez, heeft zich door de jaren heen geprofileerd als één van de hotspots in de internationale springsport. We kijken er dan ook enorm naar uit om als jonge organisatie hier de ruiters én het publiek hier aan de Franse Rivièra te mogen ontvangen.”


Topsport met een gouden randje


In Saint Tropez komen rubrieken voor jonge paarden aanbod maar ook de 1* en 4* competitie vindt zijn plaats in het programma. “We willen een all-inclusive evenement zijn, dat topsport ademt. We geloven sterk dat zowel jonge paarden als de 1*-ruiters de toekomst van onze mooie sport vormen. Dat hand in hand met de ervaring en spanning van de 4* competitie is de ideale mix voor een geslaagd sportweekend, althans volgens ons”, gaat Deridder verder. “De 4* competitie krijgt een luxe randje en wordt in een Grand Prix Premium formaat gegoten waarbij we mikken op de atmosfeer zoals die bij een 5* competitie is. We willen een onvergetelijke ervaring creëren voor zowel ruiter, paard als supporter! Met ruim 20 nationaliteiten die reeds ingeschreven zijn in de over 42 rubrieken én een te verdelen prijzenpot van €650.000 geloven we sterk in ons concept.”


Tickets & meer info: Equestrian Cup