Koninklijke onderscheiding voor Marloes van der Vis

Koninklijke onderscheiding voor Marloes van der Vis

Afgelopen weekend is Marloes van der Vis koninklijk onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dat gebeurde na afloop van de wedstrijd bij Manege Akenburg.

Ze kreeg de koninklijke onderscheiding voor haar vele inspanningen voor de paardensport op Texel. In 1987 was ze een van de oprichters van het Texelweekend en ze is sinds 1987 op diverse manieren bestuurlijk betrokken bij de paardensport. Zo zat ze in het bestuur van de Stichting Overdekte Manage Texel (SOMT), het bestuur van LR Waddenruiters en PC de Kleppertjes en in het bestuur van Paardensportvereniging Texel waar ze momenteel algemeen bestuurslid is.


Daarnaast is ze sinds 1987 actief vrijwilliger voor het Texelweekend waar ze in aanloop naar het evenement meestal een volle werkweek mee bezig is. Dat doet ze samen met Charity Wetsteen, Marloes Bastiaanse, Julia Esselman en Lianne ter Steege.


Verder ijs Van der Vis betrokken bij de dressuurcommissie van de paardensportvereniging, waar ze onder meer wedstrijden aanvraagt en voor het papierwerk zorgt.


“Blij en verrast was ik gisteren”, schrijft van der Vis op Facebook. “Iedereen hartstikke bedankt!”

F. © Ingrid Truijens / Privé 
bron: TExtuele Courant