Fluo is 'in'

Fluo is in de mode dit najaar.
Op de Spoga beurs in Keulen zagen we vooral kousen in fluokleuren, maar ook leuke zadeldekjes. Fluokleding was er niet, nochtans kan dit handig zijn voor een wandeling in het donker! Twee merken vielen op met hun fluokousen, nl. CEP en Equiline.

CEP is een merk gericht naar alle sporten. Dus de fluomode steekt ook de kop op in andere sporten zoals bv. athletiek. Hun kousen zijn makkelijk herkenbaar met het logo op de zijkant ter hoogte van de kuiten, nl. een vierkant samengesteld uit 6 schuine vierkantjes. CEP verkoopt onder andere ook gele fluokousen om in het donker te joggen; wij ruiters hebben hier niet veel baat bij. De wol en katoen die ze gebruiken zijn van goede kwaliteit en gaan waarschijnlijk lang mee. Bij elk modelwordt er aandacht besteed aan de praktische kant. Zo denken ze bijvoorbeeld aan voldoende verluchting, bescherming, verwarming voor de winter, etc. In het algemeen stellen ze praktische modellen van goede kwaliteit voor, wat ruiters zeker kunnen appreciëren.

Equiline daarentegen is uitsluitend gericht naar de paardensport, en is onder de andere merken ook wel de uitblinker met hun fluokousen. Ze gaan de leukere kant uit qua design. Je kan kiezen voor gestreepte kousen die minder fluo zijn, maar jekan ook de fluo-oranje kousen nemen. Er zijn ook witte en zwarte kousen met een speciaal patroon, of ook fluogele. Elke kous is mooi afgewerkt met meestal zwarte accenttekeningen. De kousen zijn ook duidelijk van goede kwaliteit.

Nu de winter dichterbij komt wordt het tijd om te investeren in leuke, nieuwe kousen en die vind je vast en zeker bij deze 2 merken!