België haalt Wereldkampioenschap in huis

Slechts zes landen zullen aan de start komen in de zogenaamde 'Gold league' van het wereldkampioenschap. Eind dit jaar verzamelen 15 landen in België om het Wereldkampioenschap voor studentenruiters te rijden. Van 29 december tot en met 01 januari wordt de beslissende strijd geleverd in de Gold en Silver league. Het zijn de Belgische studentenruiters die samen met de internationale voorzitter van studentenruiters, Bram Van Hulle, de organisatie van dit evenement op zich nemen.

"Het heeft heel wat inspanningen gevraagd een dergelijk internationaal evenement naar ons land te lokken," verklaart Bram. "Vorig jaar was Noorwegen de plaats en in maart is Abu Dhabi de hotspot voor de studentenruiters wanneer de wereldruiterspelen (voor studenten) er plaatsvinden. België zal dus sterk uit de hoek moeten komen met de organisatie van het wereldkampioenschap."

Enkel de zes beste landen komen aan start in de Gold League. Een klassering waarbij het niveau voor de dressuur- en springsport net dat tikkeltje hoger mikt. In deze categorie zijn het Duitsland, Ierland, Nederland, België, Spanje en Zweden die aan de start komen.

"Momenteel hebben we 2 accomodaties in de running voor onze organisatie. Dit is het nieuwe complex 'de Breemeersen' in Aalter en de ruiterschool in Bilzen. Dit weekend hakken we de knoop door en kan onze zoektocht naar 'support' en finalisering van het evenement starten."

Leuk om weten is dat elke avond gevuld wordt met de nodige feestjes, hoewel het gelijk loopt met Mechelen is de Oudejaarsparty bij de studenten misschien de 'place to be'.

Equnews heeft alvast zijn steun aan dit jeugdig internationaal evenement toegezegd. voor meer info contacteer door hier te klikken of bezoek: http://www.studentriders.be of http://www.aiecworld.com