Dierenarts in Engeland geschorst om sex met paard

Dierenarts in Engeland geschorst om sex met paard
In Groot-Brittannië is een dierenarts uit het Royal College of Veterinary Surgeons (RCVS) register geschrapt. Hiertoe heeft het tuchtcomité besloten nadat de man een video online had gezet. In de video is te zien dat de man seks heeft met een paard en een hond.

De man, die zijn papieren in Hongarije heeft gehaald en beweert nooit praktiserend dierenarts geweest te zijn in Groot-Brittannië, was niet aanwezig bij de hoorzitting. Zijn advocaat was wel aanwezig. Het verzoek om de hoorzitting niet publiek te maken in verband met privacy werd niet toegekend. Uit de hoorzitting blijkt dat de man zich al sinds 2009 meerdere keren voor de rechtbank moest verantwoorden in verband met het in bezit hebben van dierlijk pornografisch materiaal. In een aantal video's was hij niet te zien. In een andere video was zichtbaar dat de man seks had met een paard en een hond. Over de laatste video die online was gezet schepte de man via social media op over hemzelf en hetgeen te zien was in de video.

De tuchtcommissie heeft besloten dat de man uit het register wordt geschrapt. Hierdoor mag hij het beroep niet meer uitoefenen. De commissie heeft meegenomen dat het niet bij één incident is gebleven. "Het gedrag van deze man is zeer ernstig te noemen. Het in het bezit hebben van deze video's en het gedrag dat de man vertoont is schandelijk. Dit geeft duidelijk aan dat de man het welzijn van dieren niet hoog in het vaandel heeft staan.", aldus een woordvoerder van de tuchtcommissie.

De man heeft 28 dagen de tijd om in beroep te gaan. Indien hij dit niet doet, is de uitspraak definitief.