Thijmen Vos kroont zich tot Nederlands Kampioen Junioren 2024: "Kan niet beter!"

Thijmen Vos kroont zich tot Nederlands Kampioen Junioren 2024: "Kan niet beter!"

Het bleef spannend tot op het einde in het Nederlands Kampioenschap voor Junioren! Uiteindelijk werd het Thijmen Vos die zich een jaar lang Nederlands Kampioen mag noemen. 

Vos rekende de afgelopen drie dagen op de 9-jarige Cadillac Z en kon met de Carrera VDL-ruin een knap parcours neerzetten. Het duo liet enkel op dag twee en in de laatste ronde een tijdsfout noteren maar bleef verder van het hout af! Met een puntentotaal van 2 waren zij de ongenaakbare winnaars van het 2024 Kampioenschap.

“Kan niet beter”, klinkt het enthousiast na afloop van de ereronde bij Vos. “Ik had mijn paarden voor mijn gevoel heel goed in vorm. Het hele weekend sprongen ze super, dat gaf mij veel vertrouwen met rijden. Het liep gewoon allemaal, echt een heel goed weekend voor mij. Er gebeurde heel veel in de tweede manche, maar voor mij liep het gewoon. Soms heb je van die weekenden die niet lopen, en soms wel. Dit was zo’n weekend. Ik ben echt heel blij”, aldus een trotse Thijmen Vos.

“Cadillac is een abnormaal voorzichtig paard, hij heeft heel veel erin. Het is gewoon een super paard, het gevoel is zo goed en hij heeft zo veel overmacht. Hij gaat echt nog ver komen”, is Thijmen Vos positief over zijn paard. “Ik hoop natuurlijk dat ik naar het EK toe mag, hoe ik daarvoor nu een plan moet maken ga ik met de bondscoach overleggen.”

Yoni van Santvoort maakte met Esprit (Sir Scandic) een sprong voorwaarts dankzij haar foutloze omlopen op dag twee en drie en kon uiteindelijk met het zilver naar huis gaan. Het brons werd overhandigd aan Milan Morssinkhof en VDL Quickthago (Quickly de Kreisker). 

Yves Willems stuurde Highway (Tangelo vd Zuuthoeve) naar de vierde plek gevolgd door Siebe Leemans en Karamella (Plot Blue) op vijf. 

Resultaten



Bron: Persbericht KNHS