Rob Ehrens: "Als je nipt de tweede ronde haalt, weet je dat de kansen om de winnen klein zijn"

Rob Ehrens: "Als je nipt de tweede ronde haalt, weet je dat de kansen om de winnen klein zijn"


De Nederlandse springruiters zijn op de vierde plaats geëindigd in de landenwedstrijd op de Olympische Spelen. Harrie Smolders had een belangrijke bijdrage aan dit resultaat met een sublieme foutloze rit. Na een zinderende barrage ging het goud verdiend naar Zweden en het zilver naar de Verenigde Staten. België pakte het brons.

Nederland kwam met het totaal van 17 strafpunten net naast het podium, op de vierde plek, terecht. Bondscoach Rob Ehrens is er tevreden mee: “We zijn individueel heel goed van start gegaan, waarbij met name de jongere combinaties al veel gegeven hebben. Gisteren hadden we een minder sterk optreden, waardoor we nipt in de finale kwamen. En de ervaring leert, dat als je nipt de tweede ronde haalt, de kansen om te winnen klein zijn.“

De mannen van Ehrens vochten zich nog aardig terug. “De wissel met Harrie Smolders was ijzersterk, dat hij zo inviel typeert de pure professional. De andere twee hebben goed gereden, waarbij we op een foutje minder hadden gehoopt. Dit is de realiteit, daar moeten we gewoon tevreden mee zijn.”


Bron: KNHS

Foto: Libby Law