Josephine Rodenburg, Wim Vos en Tess Buurman winnen springkampioenschappen

Josephine Rodenburg, Wim Vos  en Tess Buurman winnen springkampioenschappen

Wat een spannend Kampioenschap in de klasse B pony's categorie D/E! Tess Buurman, uit KNHS-Regio Limburg, wist met Arkan foutloos te blijven in de barrage en kreeg van bondscoach Edwin Hoogenraat en toptrainer Arjen Vos maar liefst 92,50 punten voor haar rijstijl! Wat een klasse! Gefeliciteerd Tess!

Tess glimt van oor tot oor. “Ik had het echt niet gedacht. Ik zat wat groot op de laatste twee hindernissen en dacht O als dat maar goed komt. Gewoon door.” Tess (11) is op haar zesde op de manege begonnen met ponyrijden. “Arkan is mijn enige pony, maar wel de allerliefste. Ik weet nog niet of ik later eventingwedstrijden wil gaan rijden. Springen gaat nu zo goed. Dressuur rijdt ik thuis, niet op wedstijden.”


Josephine Rodenburg met Hamtaro KNHS-kampioen B springen categorie C!

Wat een knappe prestatie van Josephine en Hamtaro uit KNHS-Regio Noord-Brabant! Deze topcombinatie bleef foutloos in de barrage en Josephine kreeg maar liefst 88 punten voor haar rijstijl! Dat willen we graag zien! Gefeliciteerd Josephine!

Wie heeft jou zo goed leren paardrijden? “Ik krijg les van Leon Kuijpers.”
“Ik hockey ook. Ik wil later kampioen worden met de paarden. Ik zou dat ook wel willen met hockey, maar toch liever bij de paarden”, vertelt Josephine (9 jaar). Wat ze na de huldiging gaat doen weet ze nog niet. Maar er ligt nog wel wat in het verschiet. “Volgende week vrijdag hebben we een feestje voor de titel op de Brabantse en nu ook voor deze op de Hippiade. Papa is dan ook jarig, dus we doen het gelijk met zijn feestje.”


Wim Vos met Jasper beste springruiter B pony's categorie A/B!

Wim Vos uit KNHS-Regio Gelderland is zojuist met zijn pony Jasper de kersverse KNHS-kampioen geworden in het B-springen categorie A/B! Hij mag zich hiermee de beste springruiter klasse B categorie A/B van Nederland noemen! Wat een knappe prestatie! Gefeliciteerd Wim en Jasper!


bron: KNHS.nl