Britt van Golstein Brouwers ... groom van het Japanse paralymische team

Britt van Golstein Brouwers ... groom van het Japanse paralymische team

Als klein meisje zat ze al op de rug van een paard en op haar zesde had ze haar eigen pony. Sindsdien is de liefde voor paarden alleen maar gegroeid. Woensdag komt er een droom uit voor de 22-jarige Britt van Golstein Brouwers uit Asten, want dan stapt ze op het vliegtuig richting Japan, waar ze bij de Paralympische Spelen de paarden van het Japanse team zal verzorgen.

Britt werkt veel samen met springruiter Piet Raijmakers uit Asten, die op zijn beurt weer intensief contact heeft met Japanners in de paardensportwereld. De vier paarden die voor het Japanse team zullen uitkomen, komen ook van zijn stal. "Via Piet is het balletje gaan rollen en ben ik gevraagd om mee te gaan naar de Paralympics", aldus Britt.

Het is niet voor het eerst dat de Astense de grens oversteekt om paarden te begeleiden tijdens ruitersportevenementen. "Ik ben al bij verschillende internationale springwedstrijden geweest, en ook toen de pararuiters meededen aan het WK in het Amerikaanse Tryon was ik erbij."

Ervaren of niet, deze trip naar Tokio is echt ultiem. "Ik vind het zo gaaf om erbij te zijn", zegt ze. "Het is wel jammer dat het coronavirus wat roet in het eten gooit, want publiek is niet welkom bij het evenement. Het blijft een beetje een verrassing hoe het daar gaat zijn en wat er wel en niet mag, maar ik heb er heel veel zin in."

Lees meer op Omroep BRabant