Van Uytert en familie Hanse gehuldigd op KWPN hengstenkeuring

Van Uytert en familie Hanse gehuldigd op KWPN hengstenkeuring
Joop van Uytert, de ontdekker van Gribaldi, werd tussen de presentaties van alle prachtige KWPN-hengsten door, publiekelijk gehuldigd. Dit vanwege het feit dat zijn inmiddels overleden ontdekking nu op de eerste plaats staat als beste dressuurvererver in de WBFSH-ranking.

Nadat Gribaldi  enige tijd genoegen moest nemen met een tweede plaats op deze erelijst is hij nu opgeklommen naar de top. Precies vijf jaar geleden nam Gribaldi hier op de Hengstenkeuring afscheid van de sport middels een spetterende kür op muziek met Edward Gal op zijn rug. De zwarte dressuurparel werd toen tevens preferent verklaard. Grand Prix-paard Gribaldi bleek in staat om zijn geweldige kwaliteiten, die hij in de dressuurring liet zien, ook door te geven aan zijn nageslacht. Als leverancier van talloze topdressuurpaarden is zijn kopplaats op de ranking eigenlijk niet eens meer een verrassing.

Vervolgens vond in het kader van de het Fokkerij Stimuleringsplan de uitreiking van de fokkerspremie plaats. Deze ging opnieuw naar Maartje en Joop Hanse uit Burgh Haamstede. Hun fokproduct Valegro blijft vooralsnog ongeslagen in de dressuurring.

Zijn gouden medaille tijdens het WK Dressuur in Caen leek een logisch vervolg op zijn overwinning tijdens de Olympische Spelen 2012 in Londen. Het is voor iedere rechtgeaarde dressuurliefhebber een voorrecht om nog steeds te mogen genieten van Valegro als toonbeeld van harmonie en schoonheid. Hij is een van de vele respectabele fokproducten waarmee de fokkers, en daarmee indirect ook het KWPN, furore maken over de hele wereld.