Tim Lips net naast het podium bij Indoor Eventing Bordeaux

Tim Lips net naast het podium bij Indoor Eventing Bordeaux
Tim Lips en de dertienjarige Vakarlos werden gisteren op het laatste moment nog afgetroeft om een plek op het podium tijdens de Devoucoux Indoor Derby op het CSI5* in Bordeaux. Het Franse publiek kreeg waar voor hun geld tijdens de spannende wedstrijd waarbij het hele podium naar Frankrijk ging. Aanvoerder van 'Les Blues' om de ere plaatsen was Karim Florent Laghouag met Pegase du Tuc.

Laghouag snelde met de twaalfjarige vosmerrie foutloos naar de winst in 137.83 seconden. Daarmee was de Fansman twee seconden dan landgenoot Sidney Dufresne die in het zadel van Looping de Buissy  139.19 seconden nodig had om door het parcours met natuurlijke hindernissen te gaan. Nicolas Touzaint en Lesbos waren goed voor de derde plaats met een foutloos  rit in 143.51 seconden.

In het 21 deelnemers tellende veld zette  Tim Lips  met Indoctro-zoon Vakarlos de laatste foutloze rit neer van 149.33 seconden, waarmee hij net buiten het podium eindigde op de vierde plaats.  "Ik heb genoten hier in Bordeaux‬ Vakarlos ging super en de entourage is geweldig! Het was echt een moeilijk parcours en daarom heb ik  bewust gekozen om voor een nul ronde te gaan." vertelt Lips na ontvangst van zijn vierde plaats.

Merel Blom verscheen aan de start met pas achtjarige zoon van Chico’s Boy, Chiccolino. De combinaties ging rond rond in 155.93 seconden en kwam met vier strafpunten niet verder dan een elfde plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.

Tim Lips-Vakarlos-Bordeaux15 merel blom-bordeaux15