Presley Boy is niet meer...

Presley Boy is niet meer...


Presley Boy, “DE PRESLEY BOY” is niet meer. De 17-jarige hengst werd volgens International Showjumpers geëuthanaseerd. Meer informatie omtrent de reden is momenteel niet bekend. Begin dit jaar maakte Equnews nog bekend dat hij dit jaar zijn diensten opnieuw zou kunnen bewijzen in de fokkerij. In 2012 ging het mis met Presley Boy en werd hij net voor de Olympische spelen uit de sport gehaald.


Presley Boy is een zoon van Concorde, die op zijn beurt een zoon is van Voltaire. Concorde heeft al een dertigtal goedgekeurde zonen. Zijn nakomelingen Audi’s Jikke, Kathja, Conquest, Larino, Viktor, Isabella en Marius Claudius schaarden zich wereldwijd op topplaatsen in verschillende Grote Prijzen. In 2003 waren vier van zijn nakomelingen gekwalificeerd voor de Wereldbeker finale in ‘Las Vegas’, Jikke, Conquest, Viktor en Marius Claudius. Deze vier paarden wisten alle vier in de voorrondes een Wereldbeker wedstrijd te winnen! In 2004 werd Concorde gekozen tot KWPN-Paard van het Jaar.


De moederskant van Presley Boy moet hiervoor niet onderdoen. Het verhaal begint allemaal bij de amper 1m61 grote grootmoeder Tivoli (v. Amor). Tivoli zelf gaf al goede nakomelingen, één ervan is Electro. Een Voltaire nakomeling die onder Peter Eriksson goed presteerde in de internationale springsport. Later kwam Electro ook nog in de fokkerij terecht. Enkele jaren later koos de eigenaar van Tivoli voor de hengst Damiro (Ramiro x Alme), hieruit vloeide Ivoli verder. Ivoli is de moeder van Presley Boy, maar ook van Olympia (v. Animo) die onder Johannes Ehning en Pim Mulder (toen onder de naam WSH Casandra) op 1m50 niveau werd uitgebracht.


Presley Boy zelf was succesvol met de Mexicaanse ruiter Jaime Azcarraga, die de hengst aankocht bij Hank Melse. Jaime won met Presley Boy de Cana Cup op het 5 sterren Masters toernooi van Spruce Meadows. De hippische federatie van Saoedi-Arabië kocht Presley Boy in juli 2010. Met drievoudig Olympisch springruiter Khaled Al Eid won hij al snel de vijfsterren Grote Prijs van Gijon, werden ze tweede in de Global Champions Tour Grand Prix van Abu Dhabi en finishte hij individueel als twaalfde op de Wereldruiterspelen in Kentucky.