Enjoy beste jonge KWPN eventer van 2014

Vandaag werd het KNHS/KWPN Kampioenschap voor jonge eventingpaarden verreden. Na de dressuur ging Sanne de Jong met Enjoy, een dochter van Cartano uit Next Joey, een door haar ouders en J.J. Koldewijn uit Heteren gefokte merrie van Haarlem. Ook Next Joey is een eigen fokproduct uit de sportmerrie Just Joey, die onder Sanne’s moeder Jantien van Zon in de eventing is uitgebracht. Sanne en Enjoy kregen 83 punten voor de dressuur, waarbij ze achtenhalven scoorde voor de stap en de galop. Bij het springen kreeg ze een tijdfout, maar in de terreinproef kreeg ze maar liefst negens voor de inzet en rijdbaarheid en voor de galop.

Tweede werd Tim Lips met de door M.P.M. Janssen in Prinsenbeek gefokte Elarona (Douglas x H-Larona keur v.Landgraaf). De merrie scoorde hoog in de dressuur en sprong foutloos rond maar maakte vooral indruk in het  terrein waar ze een 9 voor de techniek en de galop kreeg. Elarona is geregistreerd bij Lips Stables.

Renske Kroese reed de merrie Eager Rose (Vaillant x Havanna Rose Z v.Hornet Rose, f/g Beemdhoeve B.V. in Helvoirt) naar de derde plaats. Na de dressuur stond ze net boven Tim Lips en Elarona maar na de terreinproef moest ze met een miniem verschil van 0,8 punten genoegen nemen met de derde plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.