Officieel pensioen voor Cicero van Paemel Z!

Officieel pensioen voor Cicero van Paemel Z!

De statige schimmelhengst, Cicero van Paemel Z mag, op 22-jarige leeftijd, officieel van zijn pensioen gaan genieten. Samen met Zangersheide is beslist de hengst terug te trekken uit de actieve fokkerij.

"Na zijn blessure die in 2013 het einde betekende van zijn sportcarrière werd Cicero met open armen ontvangen op het domein van Zangersheide, waar hij sedert het einde van het dekseizoen 2014 ter beschikking gesteld werd aan de fokkers.Acht jaar lang heeft Cicero dan ook met plezier en succes de talrijke fokkers bediend. Hoewel hij mentaal en zelfs fysiek nog in top conditie is, speelt zijn geblesseerde been hem alsmaar meer parten."

"Uit onvoorwaardelijke liefde en met het grootste respect voor onze liefste Cicero werd dan ook om deze reden besloten om hem niet langer met vers sperma beschikbaar te stellen.

Tijdens zijn sportcarrière sprong de hengst met Dirk Demeersman tot op het hoogste niveau. De hengst die gekeurd is voor het AES, BWP, sBs, SF en Zangersheide stamboek telt ruim 2000 nakomelingen waaronder oa. Fenia van Klapscheut, Ciska van Paemel Z, Dirka des Brumes, Eristov en Icos.

F. © Cicero Z Van Paemel/Persbericht