Nederlandse KWPN is beste stamboek ter wereld volgens WBFSH

Nederlandse KWPN is beste stamboek ter wereld volgens WBFSH

Voor het eerst sinds de Corona pandemie woedde is er een update van de World Breeding Federation (WBFSH) ranglijst. Zowel bij de springpaarden als bij het dressuur staat het KWPN bovenaan.

Het Belgische BWP stamboek volgt bij de springpaarden op de tweede plaats terwijl het Selle Français de derde plek inneemt. De Belgische Eline Tack staat bovenaan de breeders lijst met haar 10-jarige King of Diamonds (Prince van de Wolfsakker).

De hengst is onder Ibrahim Hani Bisharat succesvol. Peter Scilard volgt op twe met Baloussino (Baloussini). M.G. en A.A. Woertman uit Harbrinkhoek staan als fokkers van Denver op de derde plaats, gevolgd door de gebroeders Van der Steen uit Esch die Chopins Bushi fokten.

Het springpaard Denver (Albfuehren's Memphis) is de beste vertegenwoordiger voor het KWPN. Bij het BWP is het uiteraard King of Diamondsmet beste springpaard ter wereld.

Dressuur

Achter het KWPN staan de Duitse stamboeken Hannover, Oldenburg en Westfalen op de tweede, derde en vierde plek. De vijfde plaats wordt ingenomen door de Lusitano’s, net voor het Deense DWB.

Alle lijsten

Foto/ Press Release - Scoopdya