In Memoriam: Piet Blokland (93)

In Memoriam: Piet Blokland (93)

Op 13 januari overleed op de gezegende leeftijd van 93 jaar Pieter Willem Blokland uit Groot-Ammers. Naast dat hij een vooruitstrevend veehouder was, had hij tevens veel liefde voor een paard. Met name het KWPN-paard.

Vanuit zijn betrokkenheid werd hij in 1995 voorzitter van het Algemeen Bestuur van het KWPN, daarnaast was Blokland voorzitter van het Sectorbestuur Paarden. De KWPN-bestuurder had in beide functies de naam een goede bemiddelaar in conflicten te zijn en was net als op zijn boerenbedrijf even vooruitstrevend als het ging om de fokkerij van goede sportpaarden. In de tijd van de specialisatie was hij de stem van de redelijkheid, maar Blokland ging een discussie nooit uit de weg.

Met groot plezier
Wat zijn kinderen nog bijstaat, is dat hij altijd met groot plezier voorzitter is geweest van het stamboek. Blokland heeft zich met veel liefde voor de paarden ingezet voor het KWPN.  Het KWPN wenst zijn kinderen, kleinkinderen, overige familie en kennissen sterkte toe. Moge zij hun mooie herinneringen koesteren.

De begrafenis vond in besloten kring plaats. Een schriftelijke condoleance wordt zeer op prijs gesteld: Graafland 7, 2964 BG Groot-Ammers.



Bron: KWPN