KWPN: Zeven oudere springhengsten begonnen aan verrichtingsonderzoek

KWPN: Zeven oudere springhengsten begonnen aan verrichtingsonderzoek

Vanochtend zijn zeven oudere springhengsten aangeleverd voor de 21-dagentest. Daarnaast zijn de 15 driejarige hengsten beoordeeld door de hengstenkeuringscommissie.

De aanlevering van de oudere springhengsten is goed verlopen, alle zeven hebben een stal ingenomen op het KWPN-centrum. Dit betreft de via de hengstencompetitie aangewezen A Moonlight Speciale Z (v.Aganix du Seigneur) en Don Tarpania Z (v.Dominator Z), en de vierjarige Prestobantos (v.Opium JW van de Moerhoeve), Karel de Grote W (v.Kazan Z), Pasquino van de Hagenhorst (v.Hardrock Z), Picasso R.A.G. (v.Cornet Obolensky) en Pura Vida (v.Carambole).

Aansluitend zijn de 15 driejarige hengsten, die deelnemen aan het 35-dagenonderzoek, beoordeeld. “De hengsten zijn over het algemeen goed te rijden en maken progressie, de één wat meer dan de ander maar het gevoel van de commissie is positief. De volgende beoordeling staat gepland op dinsdag 30 april en dan zullen de bevindingen ook worden gecommuniceerd met de eigenaar”, licht senior-inspecteur Henk Dirksen toe.

Het verrichtingsonderzoek zal op 14 mei afsluiten met een eindpresentatie, waarna bekend wordt welke hengsten goedgekeurd worden.



Bron: KWPN